yangın kapısı Temel Açıklaması

Wiki Article

Kaçış merdivenlerinin doğal zemine kadar ulaştırılması esastır. Kaçış merdiveni, bitiş noktasında en az 1 m2’lik bir sahanlık yapılıp bu noktadan horya eğimi 50 dereceden henüz bir küme olamayacak şekilde mafsallı bir merdiven ile tabii zemine indirilir. Kaçış merdiveninin tabii zemine indirilmesi olanaklı bileğil ise, yerden 3 m mafevkda bitirilebilir.

Bunun midein bile görmüş geçirmiş yangın kapısı firmalarının teknisyenlerinin meraklı şekilde montajı gerçekleştirmeleri esastır.

Gereç: Yangın baplarında umumiyetle çelik veya ilenmeşap gereç kullanılmaktadır. Çelik baplar elan dayanıklı ve yangına karşı daha mukavemetlidir.

İşyeri ve özel mevki dairelerinde, mektep ve hep kuruluşlarında evgin perese ve içinlaşılmasını istemediğimiz durumlarda yaşam kurtaracak olan yangın bapsı geleceğimizi kurtacaktır.

Dairesel Yangın Merdiveni; çoklukla yararlanma düzlükından fayda peyda etmek amacı ile meydana getirilen, en bir küme 100 erkek kapasiteli ve antrakt kattan çıkışı sağlayan yangın merdiveni tipidir. Katta şahıs sayısına rabıtalı olarak merdiven yaygınliği ayarlanmalıdır.

Belirli yükseklikte meydana getirilen binalarda yangın merdiveni zorunluluğu alay konusudur. Yaşanabilir durumlarda binaları bırakma kılmak çetin ve güvensiz olacağı bâtınin yangın merdiveni kullanmaı gereklidir.

Yangın bapları, yangın güvenliği karınin önemli bir ekipman olarak kullanılır. Ancak, yangın kapıları hakkında bazı sık sık sorulan sorular vardır. İşte yangın kapısı yararlanmaı ile ilgili pıtrak sorulan sorular ve cevapları:

Antrparantez, yangın bapları normalde kilitlenmemiş durumda bulunmalı ve kolayca açılabilir olmalıdır.

Acil çıkış bapları, yangın esnasında yangının yayılmasını önleyen ve insanoğluın emniyetli bir şekilde tahliyesini sağlayıcı önemli öneme iye bir yapı elemanıdır.

Zihinsel sakat, tutuklu veya ıslah edilenlerin çitndığı, salahiyettar çalışanı daim işlev başlangıcında olan ve yangın veya sair ivedili durumlarda kullanıcıları nakledecek ehliyetli imkânları mevcut yerlerde kilit kullanılmasına mezuniyet verilir.

Sarmal Yangın Kapısı / Yangın Kepenk Sistemi Sarmal yangın kepenkleri; ekseri endüstriyel tesislerde iki farklı düzı birbirinde etkilenmeyecek şekilde yangın izolasyonu tedariklemek için kullanılmaktadırlar.

Yangın kapısı imalatında yönetmelik gereği uyulması gereken kalite standartları bulunmaktadır. Bunlardan en önemlileri; yangın baplarında kullanılan malzemelerin olası bir yangın sırasında emanet ve emtia kaybını önlemek amacı ile 120 dakika süresince koca ısı ve yangına dayanıklı olarak üretilmek zorunda olması, yangın kapılarının çıkış yönüne hakikat ürkü bar kolu bulunmasıdır.

Bu nedenle daha koca bir fiyata malik olabilmektedir. Kalitesiz bir yangın bapsı, yangın esnasında dulda Yangın Kapısı sağlamaz ve bu nedenle daha düşük bir fiyata sahiptir.

Dolgu kullanılarak kapı vahiluğuna yerleştirilen kasalara menteşeler kompradorlığı ile tutturulan kapı kanatları, ivedili durumlarda emeksiz açılacak şekilde Yangın Kapısı inanma kilidi ile emniyetli hale getirilmektedir. Yangın Bapsı üretimi dair mütehassıs personelimiz aracılığıyla kaleme aldatmaınan bu makaslamakmızda;

Report this wiki page